Over

Welkom op mijn website waar u mijn liefde voor de beeldhouwkunst en keramiek kan zien. Al van jongs af aan hou ik er van om creatief bezig te zijn. Tijdens een les beeldend vormen op de middelbare school is mijn fascinatie voor klei ontstaan. Het was alsof er een hele nieuwe wereld open ging, de mogelijkheden van het vormgeven in klei zijn eindeloos.

In het beeldhouwen gaat mijn voorliefde uit naar het maken van portretten. Het liefst werk ik in aanwezigheid van het model en niet van een foto. Het portret model neemt namelijk ook iedere poseersessie een eigen sfeer met zich mee. Bovendien maakt de aanwezigheid van het model het ook mogelijk om het gezicht van verschillende kanten goed te observeren. Al deze sferen en aangezichten kruipen in het beeld en vormen het eindresultaat. Je zou kunnen zeggen dat een portret een tijdsdocument is die meerdere momenten vangt en vastlegt in een beeld.

Inmiddels woon en werk ik in Antwerpen waar ook mijn atelier is. Vier jaar heb ik met veel plezier een beeldhouwopleiding gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Om de wereld van klei verder te ontdekken ben ik daarna gestart aan een opleiding keramiek aan het IKA (Instituut voor Kunst en Ambacht) in Mechelen.

Naast mijn eigen ontwerpen maak ik ook beelden en keramiek in opdracht. Dit zeer persoonlijke proces gebeurt altijd in uitgebreid overleg met de opdrachtgever. Voor meer informatie of vragen, stuur gerust een bericht via de contactpagina of via mijn keramiek en beeldhouwpagina op Facebook of Instagram.