Hoogtepunten

Expositie in Londen – FACE 2019

Elk jaar organiseert de ´Society of Portrait Sculptors´ een expositie voor portretkunst in Londen. Er worden ongeveer 70 portretten tentoongesteld waarvan er zo´n 25 geselecteerd worden uit een open internationale competitie. Petra´s portret ´Johan´ is uit deze competitie geselecteerd, en zal dit jaar deelnemen aan de expositie FACE 2019. De expositie vindt plaats van 3 tot en met 8 juni in La Gallaria Pall Mall.

Slider

‘Portret van mijn vader’

In januari 2018 is Petra’s eerste portret in brons gegoten. Voor dit portret heeft ze haar vader gevraagd om model te zitten. Petra’s vader is organist van de Sint-Walburgiskerk in Antwerpen. Tijdens de totstandkoming van het portret waren er verschillende mensen die vroegen of het portret bij het orgel kwam te staan. Hierdoor op ideeën gebracht heeft Petra toestemming gevraagd aan de kerkfabriek om het portret van haar vader bij het orgel te mogen plaatsen. De aanvraag werd goedgekeurd en het ‘portret van mijn vader’ heeft een schitterende plaats bij het orgel gekregen.

previous arrow
next arrow
Slider

Open Atelier route 2018

Ieder jaar wordt er tijdens de laatste twee weekends van september de ‘Open Atelierroute’ georganiseerd in Antwerpen. Veel kunstenaars in Antwerpen stellen dan hun atelier open voor bezoek. In 2018 heeft Petra voor het tweede jaar deel genomen aan deze route. Maar dit keer niet in haar eigen atelier op Linkeroever, maar in de Sint-Walburgiskerk in het centrum van Antwerpen. Dit idee is ontstaan nadat het ‘portret van mijn vader’ zijn plaats in de kerk gevonden had. Het resultaat was een bijzonder weekend, de schitterende kerk liet de beelden mooi tot hun recht komen. Voor enkele sfeerbeelden zie de foto’s hieronder.

previous arrow
next arrow
Slider